Убиецът на майка и дъщеря от Джебел Мерт Мехмед ще лежи 30 години зад решетките
Убиецът на майка и дъщеря от Джебел Мерт Мехмед ще лежи 30 години зад решетките / netinfo

Върховният касационен съд потвърди максимална присъда от 30 години лишаване от свобода спрямо 20-годишния Мерт Мехмед от Джебел за убийството на майка и малолетната й дъщеря по обвинителен акт на Окръжна прокуратура-Кърджали, съобщиха от пресцентъра на Пловдивската апелативна прокуратура.

Мехмед Мерт беше обвинен за това, че на 22 април 2014 г. отишъл в дома на Джейлян Юсуф от гр.Джебел и малолетната й дъщеря Джейда и противозаконно отнел от тях  парична сума в размер на 250 лева, два мобилни телефона, зарядно устройство за мобилен телефон и адаптер за лаптоп, всичко на обща стойност 1015 лева. За да отнеме вещите им, Мерт умъртвил Джейлян Юсуф, на 24 г., и малолетната й дъщеря Джейда на 7 г., нанасяйки им удари с брадва.

Престъплението е извършено в дома на пострадалите, с които обвиняемият Мехмед се познавал отпреди и е бил в приятелски отношения.

Окръжна прокуратура-Кърджали внесе обвинителен акт срещу Мерт Мехмед на 16 юли 2015 г. По делото бе извършено групиране на наказанията, наложени на Мехмед, за грабежа, придружен с убийство и още пет други наказания -  четири за извършени кражби през 2014 г. и едно наказание за противозаконно държане на марихуана през 2014 г., като общото наказание е увеличено на 30 г. лишаване от свобода и е потвърдено на всички инстанции.

Определението на Върховния касационен съд е окончателно и не подлежи на обжалване. Присъдата е приведена в изпълнение от Окръжна прокуратура-Кърджали и се изтърпява в затвора в гр. Пловдив.