Спортното министерство даде стадиона и базата на ЦСКА-София
Спортното министерство даде стадиона и базата на ЦСКА-София / БГНЕС, архив

Министерството на младежта и спорта (ММС) взе решение да прекрати договорите с ПФК ЦСКА АД за безвъзмездно ползване на стадион "Българска армия" и спортната база в Панчарево и да ги даде на ЦСКА-София.

Промяната се случва със заповед от спортния министър Красен Кралев и бе обявена от Министерството този следобед. От ММС уточняват, че ще се проведе нов търг за ползването на стадиона и базата, но дотогава те ще могат да бъдат използвани от тима на Гриша Ганчев.

"Причината за прекратяване на договорите е откритото производство по обявяване в несъстоятелност на дружеството, като основанието е предвидено в чл. 37 и чл. 11 от двата договора. Заповедта следва да бъде изпълнена в 5-дневен срок от уведомяване на синдика", посочиха в прессъощение от министерството.

"Единствената законова възможност след прекратяване на договорите за двете бази с ПФК ЦСКА АД е процедура за отдаване под наем на ст. „Българска армия“ и тренировъчна база "Панчарево" чрез търг, която ММС ще обяви в най-кратки възможни срокове. Погасяването на задължението от 929 109, 14 лв. ще бъде включено като задължително условие за бъдещия ползвател", уточняват от ведомството.

"До провеждане на търга Министерството на младежта и спорта ще предприеме необходимите действия за обезпечаване на провеждането спортно-тренировъчна и състезателна дейност на двете бази от дружеството ПФК ЦСКА-София ЕАД, лицензирано от Българския футболен съюз", пишат още от министерството.