Саксофонист на Рей Чарлз ще гостува в Албена
Саксофонист на Рей Чарлз ще гостува в Албена / netinfo

Един от най-известните соло саксофонисти – Крег Бейли ще гостува в Албена, заедно с още двама не по-малко популярни виртуози – гръкът Костас Магинас и Петър Салчев, съобщиха от курортното селище.

Крег Бейли е един от най-известните соло саксофонисти в Ню Йорк. Роденият в Синсинати, Охайо музикант е завладян от Госпъл, Класическа, соул и джаз музиката още от шестнадесетгодишна възраст, когато и получава първата си стипендия за музика от консерваторията в Синсинати. По време на музикалната си кариера е свирил с редица музикални светила в джаз музиката, бил е соло саксофонист в групата на Рей Чарлз.

Другите двама членове на триото също са от световна величина. Костас Магинас е изучавал китара в Бостън и в годините има съвместни участия с редица известни американски музиканти. Петър Салчев е роден в Пловдив. Завършва музикалнaтa академия в София „Панчо Владигеров“ и печели стипендия за бостънската консерватория. Изнасял е концерти в Германия, Австрия, Дания, САЩ, Гърция и Румъния.

Триото ще поднесе на гостите на Албена незабравима джаз вечер на 7 юли. Изявата ще се състои в ресторант - тераса „Синьо небе, на 17-я етаж на хотел „Добруджа”.