Военното летище в Равнец става индустриален парк
Военното летище в Равнец става индустриален парк / netinfo

Авио базата на военните в парк "Равнец" скоро ще бъде съвременен индустриален парк, защото разполага с добра логистика и инфраструктура на високо ниво. Това стана ясно по време на бизнес форум на КРИБ в Бургас.
Според министърът на икономиката Божидар Лукарски тази инициатива е започнала преди година от областния управител Вълчо Чолаков и кмета на града Димитър Николов. В основата й бил обаче министър Лукарски и вече усилено се работило по въпроса за прехвърлянето й от военното министерство към местната власт.
"Аз съм съинициатор на тази инициатива, така че в най-скоро време имаме обещание от министър Николай Ненчев, че най-накрая ще финализираме тази идея и ще я превърнем в реалност", каза още Лукарски.
Въпреки добрите възможности на авио базата, тя няма да бъде карго летище, а индустриален парк, в който ще се привличат инвеститори и тя ще разполага с логистични бази и производствени мощности. Той обаче няма да дублира дейността на сега съществуващата индустриалната зона в Бургас, но ще даде възможност за разширяване на зоната за инвестиции. Пистите ще бъдат използвани за разполагане на халета.