Разрешителните за оръжия на охранителни фирми в Бургаско под лупа
Разрешителните за оръжия на охранителни фирми в Бургаско под лупа / DarikNews.bg, Лалка Димитрова

Апелативният прокурор на Бургас Любомир Петров разпореди спешна проверка за режима за издаване на разрешителни за оръжие. Инспекцията е във връзка с престрелката в Слънчев бряг, при която загина 46-годишен бургазлия - гард на определяния за наркобос по Южното Черноморие Димитър Желязков-Очите.

Под лупа ще се разглеждат досиета в Бургас, Ямбол и Сливен. Ще се проверява издадени ли са разрешителни на криминално проявени и осъждани лица, които развиват охранителна дейност.

Три куршума за Митьо-Очите пред дискотека в Слънчев бряг, убиха негов гард

След престрелката в Слънчев бряг полицаите са иззели от местопрестъплението три пистолета, сред които "Макаров" със заличени номера, открит до трупа на загиналия гард.

Ново разпределение на силите за сигурност вече е въведено от полицията в Слънчев бряг, като то ще бъде видимо още тази вечер, каза шефът на бургаската полиция старши комисар Калоян Калоянов. Задържанията продължават, като в хода на проверките на задържаните установяваме кой каква съпричастност има към случилото се, каза той по повод разследването на престрелката.

Разкриха подробности около стрелбата срещу Митьо Очите, има задържани

Факт е, че причината за скандала, който е последван от престрелката, е паркирането в района на заведение, каза Калоянов. Версиите за стрелбата са няколко. Проверява се хипотезата за скандал за паркоместа, но не се изключва конфликт за преразпределение на наркопазара, каза окръжният прокурор Калина Чапкънова. "Прокуратурата работи в тази насоки, не по една-единствена версия и няма нито една, за която да кажем, че е на сто процента потвърдена, така че версиите са няколко", допълни тя.

Образувано е досъдебно производство срещу неизвестен извършител.

Влоши се състоянието на Митьо Очите, оперираха го отново

Междувременно стана ясно, че осем души, съпричастни към кървавия инцидент, са обявени за издирване.

Други новини от Бургас