Проф.Вили Лилков във Видин: МФ трябва да внесе Програмата в подкрепа на Северозапада в Министерски съвет
Проф.Вили Лилков във Видин: МФ трябва да внесе Програмата в подкрепа на Северозапада в Министерски съвет / БГНЕС

Народният представител от ПГ на „Реформаторския блок“  е отправил питане до министъра на МРРБ Лиляна Павлова относно неизпълнението на целенасочената програма в подкрепа на Северозападна България. „Тази програма мина през много съгласувания, след което работния екип я предостави на Министерство на регионалното развитие и до този момент очаквахме програмата да бъде приета от Министерски съвет, да бъде финансирана през бюджета и да започне да се прилага.

За съжаление МРРБ води все още съгласувателни процедури и още не е внесло програмата в МС. И по този повод бяха моите въпроси, на които получих отговор от министър Павлова, че програмата в момента се съгласува от Министерство на финансите, т.е. от това министерство зависи дали тя ще бъде внесена в МС и с какво становище“, коментира проф.Лилков.

 

 

Той уточни, че е задал въпрос и на министър Горанов защо все още се бави програмата, защото според Вили Лилков, ако до м.август тази година програмата не бъде внесена в МС и не бъде одобрена, то се поставя под риск финансираното й с бюджета за 2017г.