Започна футболният турнир Ботеви дни 2016
Започна футболният турнир Ботеви дни 2016 / Община Враца

Шест детски отбора събра турнир по футбол „Ботеви дни 2016". На централния терен на стадион „Христо Ботев" излязоха тимовете на „Ботев" - Враца, „Левски" - София, „Берое" - Стара Загора, ДЮФК „Национал" - София, ЦСКА - София и ФА ДИТ - София. В откриващия мач домакините от „Ботев" победиха „Левски" - София с 4:3.

Турнирът е част от инициативите по повод честването на 140-та годишнина от подвига на Христо Ботев и неговата чета и за първа година носи името „Ботеви дни".

Започна футболният турнир Ботеви дни 2016
netinfo

„Скъпи деца, благодаря, че сте част от едно прекрасно футболно събитие, свързано с Ботевите дни. Надявам се в спортсменски тон да изпитате удоволствието от футболната игра и най-добрите да спечелят. Убеден съм че, тук сред Вас са бъдещите ни футболни национали. Само най-упоритите, най-талантливите и най-усърдните ще постигнат успехи, с които да се гордеем" - с тези думи кметът на Враца Калин Каменов откри турнира.

„Щастлив съм, че децата на „Левски" участват в турнира по случай Ботевите дни. Аз съм тясно свързан с отбора на „Ботев" - Враца, тъй като моят баща беше част от него докато „Ботев" бе в „А" футболна група", заяви треньорът на детския отбор на „Левски" - София Владислав Вутов. Столичният тим направи дарение на домакините от „Ботев" - футболни топки и помощни средства за тренировка на младите врачански таланти.

Започна футболният турнир Ботеви дни 2016
netinfo

Днес от 18.00 ч. ще започне двубоят между децата от столичните ЦСКА и ДЮФК „Национал". Последният мач на 31 май е между „Ботев" - Враца и Берое - Стара Загора.
Днес и утре на централния терен на стадион „Христо Ботев" сили ще премерят деца, родени през 2005 г.

Големият финал за купата на Турнир „Ботеви дни 2016" ще се играе от 15.00 ч. на празника на детето - 1 юни. Официалното награждаване на победителите ще се състои на стадион „Христо Ботев" в 16.00 ч.

Започна футболният турнир Ботеви дни 2016
netinfo