Румен Гечев се среща с плевенчани по покана на клуб „Единство
Румен Гечев се среща с плевенчани по покана на клуб „Единство / dariknews.archive

Народният представител от БСП Румен Гечев ще дискутира актуални проблеми на региона и държавата на среща с плевенчани на 1 юни от 18:00 ч в зала  "Гена Димитрова" на Регионалната библиотека. Събитието е организирано от Дискусионен клуб на левите и патриотичните сили „Единство", инициирал досега масово посетените срещи с проф. Андрей Пантев и доц. Иво Христов.

Дискусионният клуб „Единство" е учреден през пролетта на тази година от влиятелния ляв политик и кмет на Плевен и София Стефан Нинов. В него участват обществено изявени личности, свързани левите ценности и идеи. Организацията е първата в последните години, която се стреми да обедини и укрепи левите национално - отговорни сили, да допринесе за изграждане на мощни коалиции и да отстоява общия интерес да се свали от власт десницата, доминирана от ГЕРБ. В Дискусионния клуб участват социалисти, социалдемократи, земеделци, комунисти, патриоти, както и привърженици на други леви идеи и патриотични сили.

Клубът, чиято структура е отворена за нови членове, търси информация и организира дискусии с лидери на партиите и идейни течения в тях, с партийни ветерани и теоретици, с ръководители на сродни партии в страната и чужбина и си поставя за цел да участва активно в реализацията на коалиционните политики на своите партии.

Патриотизмът, защитата на националните интереси и постигане на национално съгласие е важна част от дейността на Клуба, който полага особени грижи за привличане на млади хора. С подходящи средства и в рамките на своите възможности Клубът има намерения да участва в провеждането на лява политика в областта на икономиката, на социалната и духовна сфери, да предлага свои експерти в постоянни и работни групи, да организира срещи с ръководители на стопански организации, с дейци на културата, образованието и науката, да подкрепя млади таланти в различни клонове на познанието и практиката.

Следващата дискусионна среща е с лидерът на Движение 21 Татяна Дончева на 15 юни.