Василена Василева с втора награда от Националния фестивал на руската песен
Василена Василева с втора награда от Националния фестивал на руската песен / снимка: личен архив

Василена Василева, възпитаник на студио „Румина“ (ВТ), спечели втора награда във втора възрастова група на 3-я Национален фестивал-конкурс на руската поезия, песен и танц „Пусть всегда будет солнце“, проведен през уикенда в уникалното Доходно здание на гр. Русе.

Пред  жури и публика младата великотърновка  се представи с песените  „Я люблю тебя, мама“ от репертоара на група „Непоседы“ и хита на Филип Киркоров – „Снег“.

„Два дни по-рано, Васи отпразнува своя 10-ти рожден ден и с тази награда си поднесе най-големия подарък за празника. Във витрината й вече има доста престижни призове и дипломи от международни конкурси в България и чужбина. Със сигурност, тя е най-големият почитател и изпълнител на руски песни в нашето студио. В репертоара й има повече от 10 руски песни, а паралено с тях готви песни на български и на английски език. Изключително е трудолюбива и работи много сериозно и отговорно с вокалния ни педагог г-жа Мирела Величкова“ – сподели ръководителят на студио „Румина“  Румяна Начева.

Третият фестивал-конкурс „Пусть всегда будет солнце“ събра на сцената на красивото Доходно здание повече от 150 индивидуални изпълнители от цялата страна, разпределени в четири възрастови групи. Регламентът задължително изисква две песни - една руска, и една на славянски език по желание. Тази новост в регламента направи конкурса още по-пъстър и многоезичен и даде възможност за изява на повече таланти на голямата сцена.