Актьорът Красимир Ранков гостува на търновска сцена с Вазовите „Чичовци”
Актьорът Красимир Ранков гостува на търновска сцена с Вазовите „Чичовци” / плакат: организатори

Популярният актьор Красимир Ранков ще гостува с Вазовите „Чичовци” на сцената на Музикално-драматичен театър „Константин Кисимов” във Велико Търново. Той е режисьор на спектакъла и участва в него в ролята на поп Ставри. Постановката е на Драматичен театър „Антон Страшимиров” в Разград и ще бъде представена на търновска сцена на 8 юни от 19 часа в голяма зала.

Според Краси Ранков зрителите в старата столица ще видят пиеса с много фриволен жанр – нито сатира, нито комедия, нито гротеска. Тематиката и атмосферата на онова време са запазени, но много неща са осъвременени. На финала има и една изненада за публиката, добавка от режисьора, а от него лъха оптимизъм, че това, което идва след нас, ще бъде по-чисто и по-стойностно.

Да се огледаш в огледалото на драматургията и да видиш себе си като някакъв крив образ, да осъзнаеш къде са ти кривините - това е част от посланието, което обичаният актьор отправя към зрителите със своя сценичен прочит на „Чичовци”. Дори само това да постигна, ще бъде успех, признава Краси Ранков. Той е убеден, че героите на Вазов живеят и днес между нас - все така смешни и дребнави, очарователни и трогателно смели, готови за борба, но безстрашни само в кръчмата. Тази атмосфера пресъздават на сцената и актьорите от разградския театър.

Билети за „Чичовци” все още може да се намерят на касата на МДТ „Константин Кисимов”. Спектакълът е на 8 юни /сряда/ от 19 часа в голяма зала.