Графити с целувка Тръмп-Джонсън алармират за възможните последици от Брекзит (СНИМКИ)
Графити с целувка Тръмп-Джонсън алармират за възможните последици от Брекзит (СНИМКИ) / БГНЕС

Графити със страстно целуващи се Доналд Тръмп и Борис Джонсън, изобразени на стена в британския град Бристол, предупреждават за възможните последици от евентуално излизане на Великобритания от ЕС след референдума на 23 юни, предаде Франс прес.

Високото повече от 4 метра изображение, дело на проевропейско движение, е вдъхновено от прочутата снимка, на която Леонид Брежнев целува източногерманския комунистически ръководител Ерих Хонекер, превърната в графити върху Берлинската стена.

Новият лондонски кмет иска Великобритания да остане в ЕС

Картината намеква за безумна любов между двамата привърженици на Брекзита - консерватора Джонсън - бивш кмет на Лондон и водеща фигура на кампанията за напускане на ЕС, който не крие амбициите си да стане премиер - и републиканеца Тръмп, кандидат за Белия дом.

Според букмейкърите Великобритания няма да напусне ЕС

Около изображението има текст, призоваващ британците да се регистрират възможно най-бързо в избирателните списъци, за да се избегне перспективата от евентуален съюз между двамата политици, склонни на моменти към крайности.

Графити с целувка ТръмпДжонсън алармират за възможните последици от Брекзит (СНИМКИ)
netinfo
Минавайки покрай тази картина, хората трябва да се запитат това ли е бъдещето, което искат, обясни Хариет Кингаби, представителка на проевропейската организация "Ние сме Европа", инициатор на графитите.

Графити показват Тръмп да целува Путин по устата

Подобно изображение, но с Владимир Путин на мястото на Джонсън, се появи и в литовската столица Вилнюс, изразявайки безпокойството на литовците от демонстрираната от Тръмп симпатия към руския държавен лидер.

Източник: БТА