15 деца са настанени в приемни семейства в Община Г. Оряховица по проект „Приеми ме 2015”
15 деца са настанени в приемни семейства в Община Г. Оряховица по проект „Приеми ме 2015” / ThinkStock/Getty Images

15 деца са настанени в приемни семейства от Община Горна Оряховица по проект „Приеми ме 2015”. Последните две настанявания на новородени деца в професионални приемни семейства бяха направени през април, а през май едно дете беше осиновено. 14 са общо утвърдените приемни семейства в Община Горна Оряховица, а в 10 от тях има настанени деца. Броят на настанените деца общо е 15.

Проект „Приеми ме 2015” се изпълнява от началото на тази година в Община горна Оряховица. Той продължава проекта „И аз имам семейство” , а основната му цел е да се усъвършенства и разшири обхвата на услугата приемна грижа и да се затвърди предоставянето й на местно ниво. Приемните родители от проекта „И аз имам семейство” от началото на 2016 г. са преминали към новия проект.

Община Горна Оряховица приема заявления за приемни родители по проект „Приеми ме 2015”. Приоритетна група за настаняване при приемни родители са деца на възраст от 0 до 3 години. Поощряват се семейства, желаещи да приемат спешно настаняване на дете в случаи, когато са застрашени живота и здравето му.

Предоставянето на услугата се осъществява от екипа по приемна грижа към общината – стая №217.