Черешопроизводители и земеделци потърсиха съдействие от депутата Кирил Калфин
Черешопроизводители и земеделци потърсиха съдействие от депутата Кирил Калфин / netinfo

Голям брой граждани посетиха приемната на народния представител от ГЕРБ Кирил Калфин, която той организира днес в Кюстендил. Търсейки го за съдействие, гражданите поставиха различни по характер въпроси пред народния представител.

На приемната бяха поставени проблеми от сферата на земеделието и по-конкретно: изплащането на субсидиите на дребните производители. По този казус Кирил Калфин направи веднага справка с Министерството на земеделието, като оттам са поели ангажимент те да бъдат изплатени в едноседмичен срок.

Черешопроизводителите също поставиха пред депутата проблема с голяма част от унищожената им реколта. Народният представител ги увери, че ще има компенсации и обезщетение за загубите, които са претърпели. Друга част от гражданите, посетили приемната, поставиха въпроси във връзка с безработицата в региона и трудовата заетост.

На приемната на народния представител от ГЕРБ бе поставена темата и за строително-монтажните работи на сградата на прокуратурата, които текат в момента. Това е въпрос, по който Калфин бе поел ангажимент отдавна. Хората са изразили задоволство от това, че до няколко месеца административната сграда ще бъде обновена.

Черешопроизводители и земеделци потърсиха съдействие от депутата Кирил Калфин
netinfo