Терминал 1 на германското летище Кьолн-Бон възобнови нормалната си работа, след като пътник се промъкна непроверен в зоната за заминаване, заявиха летищните власти, цитирани от ТАСС.

"В момента терминалът работи нормално. Случаят обаче доведе до забавяне на полети, което засегна около 2500 пътници", каза пресслужбата на летището. Полицията евакуира зоната за заминаване на Терминал 1, след като пътник проникна в нея, без да мине през проверките за сигурност. По-късно нарушителят беше задържан. Според медийни информации той е бил 62-годишен гражданин на Испания, който закъснявал за полета си и объркал изходите.

Всички пътници, намирали се в зоната, трябвало отново да бъдат проверени. През април в интернет се появиха заплахи, отправени, както се предполага, от терористичната групировка "Ислямска държава". Те бяха оформени като колажи със снимки, показващи летище Кьолн-Бон и канцлерството на Германия, обхванато от пламъци.

Спряха излитанията от летището КьолнБон заради пробив в сигурността
netinfo
Летищната полиция уточни, че е вдигнала тревога към 11,30 ч. по подозрение, че едно лице е влязло в подсигурената зона през изхода. Като предохранителна мярка са били спрени излитанията, вкл. и на пет самолета, излезли вече на пистата, съобщи АП.
Спряха излитанията от летището КьолнБон заради пробив в сигурността
netinfo
В началото на март на същото летище една жена заобиколи контрола за сигурност, което наложи евакуацията на хиляда души от Терминал 2. Оказа се, че жената е 27-годишна полицайка в цивилни дрехи, припомни ДПА.

Източник: БТА, снимки: БГНЕС