Общински съветник от ГЕРБ – Павликени алармира институциите за незаконна сеч
Общински съветник от ГЕРБ – Павликени алармира институциите за незаконна сеч / DarikNews.bg, архив

За незаконна сеч алармира общинският съветник от групата на ГЕРБ в Павликени Мирослав Маринов. Според сигнала, в продължение на 20 дни се извършва безконтролна сеч в землището на павликенското село Патреш, по протежението на река Елия.

Община Павликени е сключила договор за почистване на речното корито, но в момента продължават да се изсичат тополи и черници, които са отдалечени от коритото на реката, информира Мирослав Маринов. На практика не се извършва почистване, а безотговорна сеч, тъй като се добива само годния дървен материал, според Маринов.

Освен това, при извършване на сечта не присъства представител на общината, няма отчет и издадени документи колко и какъв дървен материал е добит, алармира местният парламентарист. „Смятам, че по този начин не само се вреди на природата, но и се нанася финансова щета на Община Павликени“, коментира Мирослав Маринов.

Уведомлението за незаконна сеч, което бе внесено в Областна управа, вече е препратено по компетентност при регионалното звено на Изпълнителната агенция по горите. До дни специално съставена комисия ще извърши проверки по случая на терен и по документи.