Свестяват с урина пребит наркодилър от Варна
Свестяват с урина пребит наркодилър от Варна / netinfo

Да влезеш като дребен дилър в търговията с дрога, е като да те завлече мъртвото вълнение - отнася те. Любимите ти хора или затъват с теб, докато опитват да те издърпат, или те пускат и се давиш. Такава е личната драма на трима свидетели срещу банда от Варна, която през 2014 г. опитва да наложи монопол в бизнеса с марихуана, хероин и кокаин в морската столица и околните курорти. За неин тартор спецпрокуратурата сочи Николай Тошев-Чирпанския, пише в. „24 часа”.

Единият свидетел разказва, че бандитите принудили майка му да продава дрога със заплахата да осакатят сина й с нож. Той бил наркоман на метадонова програма и научил за рекета от нея едва когато тя е била арестувана.

Друг дилър - Деян Михалев-Бузито, е бил под закрилата на бюрото за защита. При разпита той казва, че го накарали да продава наркотици, за да покрие 5000 лв. дълг на брат си Михаил с прякор Мишара. Двамата на няколко пъти искали да се откачат, но не успели.

Част от хората на Черния Роди с присъди за сексуални издевателства

Варненската група действа от март до 29 юли 2014 г., когато почват арести. За Чирпанския се твърди, че е доверен човек на Радослав Калчев-Черния Роди. Той изчезна в края на януари 2015 г. и бе обявен за издирване. Според спецслужбите Роди първо отишъл в Тайланд, но после се скрил някъде във Виетнам или Китай. Той не е обвиняем по наркоделото, а по друго - срещу бандата, заподозряна за убийствата на бизнесмена Борислав Манджуков и строителния предприемач Митко Дамянов и жена му. Разследването за смъртта им е на приключване.

Групата на Черния Роди стои зад убийствата на Манджуков и Дамянови

По наркоделото, което ще започне на 2 юни в Специализирания съд, подсъдими са четирима души - Чирпанския като главатар, Галин Мирчев-Жорко и Ивайло Гъдев-Чупито - като членове на бандата. Сред тях попада и Георги Стойков от Благоевград, спипан с наркотици в колата. Разследван е и Недялко Цвятков-Чубака. За него казват, че бил като брат на Чирпанския. Той обаче се укрива и го издирват у нас и в чужбина.

Мишара разказва при разпити, че бил нает да намира дилъри, които да пласират хероин и марихуана в кв. Аспарухово. С Чирпанския се запознал във варненския затвор преди 10-ина години. По това време бил обвинен в кражба. Като излязъл, го потърсили Петрито и Мазния. С тях се знаел от деца. Като младежи двамата тренирали бокс и “заякнали”. На срещата му обещали, че ако намира пласьори,ще има процент от печалбата и “протекции от сериозни хора”.

Нови присъди за групата на Чирпанския

“Отначало не ги взех на сериозно, знаехме се от дълго време и не можех да си ги представя в тази светлина. Но постепенно те успяха да ме убедят”, казва Мишара. Известно време той вършел работа, за седмица отчитал оборот докъм 16 000 лв. от продажба на хероин и марихуана. После почнали арестите.

„Взеха да си измислят някакви липси, които искаха да удържат от мен. Реших да се откажа. Така се случи, че ме задържаха по обвинение в палеж и тогава разбрах, че са накарали брат ми да работи за тях”, обяснява Мишара. Той проговаря за йерархията в групата и за ред престъпления, за които срещу четиримата подсъдими няма конкретни обвинения.

Според Мишара Петрито, който бил едър мъжага, и Мазния били “ударниците”, които плашат и бият шанаджиите. На наказателни акции ходели и други. Чубака се появявал, когато стане напечено или има отпор. Бригадата тръгвала с ножове, боксове, бейзболни бухалки, водопроводни тръби и маски. Ползвала “всичко, което става за удряне”. Мишара твърди, че е свидетел на отвличане на дилър. Трима извикали Борислав И. на среща и го замъкнали в хотел. Тормозили го да прави лицеви опори и накрая го пребили.

Дилърът се хванал да работи на строеж, за да се издължи, но закъснял. При боя припаднал и един от биячите уринирал върху лицето му, за да го свести. След гаврата мъжът повече не се появил във Варна.