Елин Топузаков, Иво Димов и джу джицу шампион с подкрепа за #спасижоро
Елин Топузаков, Иво Димов и джу джицу шампион с подкрепа за #спасижоро / Дарик радио-Хасково

Роденият в Димитровград футболист Елин Топузаков и кметът на общината Иво Димов се включиха в благотворителната кампания #спасижоро, която гилдията на журналистите в област Хасково организира в помощ на колегата Георги Христов. Той се нуждае от спешно и скъпо лечение в чужбина, чиято стойност е 40 000 евро.

Елин Топузаков Иво Димов и джу джицу шампион с подкрепа за #спасижоро
netinfo

Иво Димов и Елин Топузаков днес бяха част от отбора на Димитровград в мача-реванш на ветераните и тези от гръцкия Комотини на стадион "Миньор". Двамата не само дариха средства, но и призоваха всички любители на футбола и хора с добри сърца да помогнат. "Винаги е хубаво да се помага на нуждаещите се, подкрепям инициативата и съм съпричастен с нея", каза Елин Топузаков. Сподели още, че е развълнуван да играе на стадион „Миньор” в родния си град, като посочи, че тук е израснал и се е оформил като спортист, тук са хората, които са му помогнали в пътя към успеха.

"Доказали сме, че можем да бъдем съпричастни. Каквото зависи от мен - ще го направя, за да има един добър резултат тази кампания", сподели и кметът Иво Димов. Той допълни, че е готов да се включи и в благотворителен футболен мач между отборите на управници от Хасковско и журналисти.

Мачът на стадион „Миньор” днес завърши с резултат 2:0 в полза на димитровградчани.

Елин Топузаков Иво Димов и джу джицу шампион с подкрепа за #спасижоро
netinfo

 

Гостите от Комотини, както и останалите футболисти - ветерани от Димитровград, също отделиха дарения за #спасижоро и пожелаха средствата да бъдат събрани навреме, а лечението на Георги в чужбина да е успешно. Имаше и граждани, които специално дойдоха на стадиона, за да дарят средства, научили за инициативата от социалната мрежа.

Елин Топузаков Иво Димов и джу джицу шампион с подкрепа за #спасижоро
netinfo

 

По-рано през деня дарителска урна бе поставена и при провеждането на държавно първенство по джу джицу в спортна зала „Младост”-Димитровград, където най-успешният димитровградски състезател от клуб „Бугари“ Ивайло Костов също заяви съпричастност към каузата #спасижоро и апелира за още подкрепа.