98 семейства санкционира Социално подпомагане през април
98 семейства санкционира Социално подпомагане през април / Dariknews.bg, архив

142 месечни помощи е отпуснала Дирекция „Социално подпомагане" Стара Загора през месец април на безработни лица в трудоспособна възраст с редовна регистрация в Дирекция „ Бюро по труда", лица в нетрудоспособна възраст и лица с трайни увреждания.

Месечни помощи за деца са получили 9446 семейства на основание Закона за семейни помощи за деца. Подадени са 1205 заявления декларации по реда на Закона за семейни помощи за деца.

През април са санкционирани 98 семейства. Спрени са семейните помощи за 123 деца, поради направени отсъствия от учебни заведения.

От 16 май започна предоставянето на ваучери на месечни помощи за деца отпуснати в натура, според индивидуалните потребности на детето. Предоставят се ваучери на непълнолетни майки за отглеждане на дете до завършване на средно образование, но не повече от 20- годишна възраст.

Във връзка с измененията на Правилника за прилагане на Закона за семейни помощи за деца е необходимо съвместно живеещите родители без сключен граждански брак, които съжителстват на един настоящ адрес да подават заявления декларации съвместно, като декларират брутните доходи на семейството за предходните 12 месеца.