Безработицата намалява
Безработицата намалява / Dariknews.bg, архив

Безработицата в страната през месец април продължава да намалява. Равнището на безработица достигна стойности от 9,3 на сто - с 0,6 процентни пункта по-ниски от предходния март и с 1,4 процентни пункта под нивото на безработица през месец април 2015 година.

По данни от административната статистика на Агенция по заетостта, в отчетния месец в Бюрата по труда на област Стара Загора са се регистрирали 11 118 безработни и равнището на безработица е 7,5 на сто, с 1,8 процентни пункта по-ниско от стойността на показателя за страната. Спрямо предходния месец, равнището на безработица намалява с 0,5 процентни пункта, а регистрираните безработни със 750 души.

С най-ниско равнище на безработица е община Казанлък - 4,2 на сто, а с най-високо - община Николаево - 64,3%.

Регистрираните безработни в Дирекция „Бюро по труда" Стара Загора през месец април също намаляват. Общият им брой достигна 3455. Равнището на безработица е 4,4 на сто и намалява спрямо предходния март с 0,4 процентни пункта. Намалението в общия брой на регистрираните безработни спрямо предходния месец е с 331 души.

По общини стойността на показателя е съответно: община Стара Загора - регистрирани безработни 3368, равнище на безработица - 4,3 на сто; община Опан - регистрирани безработни 87, равнище на безработица - 13,8 на сто.