Народни хора огласиха град Казанлък
Народни хора огласиха град Казанлък / община Казанкък

Последната събота на месец май препълни по традиция централния площад „Севтополис" с красиви български хора. Почитателите и пазителите на народния фолклор изпъстриха надиграването, организирано от народно читалище „Жар 2002" и община Казанлък.

Денят започна с живите цветове на роза Дамасцена с атрактивния ритуал „Розобер" в розовите градини на с.Розово, част от празничния календар.

По-късно най-малките изпълнители на народни танци се хванаха „За ръчица" на площада в Казанлък и първи демонстрираха майсторски танцови умения пред многобройната публика. Под мотото „Деца играят българско хоро" второто издание на детското национално надиграване доказа, че традиционните танци на българите са живи и няма да бъдат забравени.

Заместник - кметът на Общината Даниела Коева приветства с „Добре дошли!" 1500-те участници в деветото издание на националното надиграване „Тъпан бие, хоро се вие". Тя отново изтъкна гостоприемството на казанлъчани, което привлича все повече и повече участници и на този колоритен форум в празничните дни - преподаватели, ръководители, изпълнители и почитатели на български народни хора и ръченици.

Усмихнати и гиздави танцьори от 41 клуба по народни танци от цялата страна заразиха публиката с доброто си настроение от народните ритми и стъпки.

Град Казанлък посреща хилядите си приятели и гости по време на празниците в Долината на розата за 113-ти път с омайващия аромат на цъфтящата маслодайна роза, за да им подари незабравими спомени. По традиция, много от красивите мигове от този ден ще останат в уникалните снимки, които разказват за атмосферата на българското хоро в центъра на град Казанлък.