Поредните пияни на пътя
Поредните пияни на пътя / Dariknews.bg, архив

Трима пияни водачи са задържани през изминалото денонощие в Старозагорска област.

В ОДМВР - Стара Загора е получен сигнал за настъпил пътен инцидент на ул. "Войвода Ст. Черногорски". На място е изпратен екип на сектор "Пътна полиция", който е установил, че катастрофата е между товарен автомобил "Мерцедес", управляван от 54-годишен старозагорец и лек автомобил "Фолксваген Поло", управляван от 38-годишна жена.
Водачите са тествани за употреба на алкохол с техническо средство, което е отчело стойност 0,00 промила на жената и 1,76 промила на мъжа.
По случая e образувано бързо производство за престъпление по чл. 343б, ал. 1 от НК. 53-годишният мъж е задържан за срок до 24 часа във Второ РУ - Стара Загора.

Бързо производство е започнато срещу 51-годишен неправоспособен водач от с. Ягода. Той е управлявал лек автомобил "Форд" по ул. "Хан Аспарух" в Стара Загора. При подаден сигнал със стоп палка не спира и прави опит да избяга. Автомобилът е преследван и спрян на ул." Радецки". При извършената проверка е установено, че автомобилът е спрян от движение, а шофьорът е с 2.34 промила алкохол в кръвта. Водачът е задържан за срок до 24 ч.

28-годишен мъж от Раднево е шофирал с 1,93 промила алкохол в кръвта. Водачът е изгубил управлението над автомобила, блъснал се е в метален стълб от уличното осветление и го е събарил. След удара не е спрял, направил е обратен завой и е продължил.
Автомобилът е спрян от автопатрул на РУ - Раднево в района на кръстовището на ул. "М. Станев" и ул. "В. Терешкова". Водачът е тестван за употреба на алкохол с техническо средство, което е отчело 1.93 промила.
По случая в РУ - Раднево е образувано бързо производство, а мъжът е задържан за срок до 24 часа.