ОбС прие изграждането на топла връзка между Плувния басейн и СОУ „Иван Вазов“
ОбС прие изграждането на топла връзка между Плувния басейн и СОУ „Иван Вазов“ / dariknews.archive

Да бъде изградена топла връзка между СОУ „Иван Вазов" и плувния басейн в Плевен гласува Общинският съвет на Плевен. Решението бе прието след бурни дебати и поредица изказвания за и против предложението в залата.

Противниците на това решение изтъкнаха редица аргументи. Основните бяха, че подобно решение е вид дискриминация спрямо учениците от другите училища в града и толериране на едно определено учебно заведение за сметка на останалите. Освен това подобна връзка поставя под въпрос и безопасността в училището, защото ще осигурява свободен достъп до учебната сграда по всяка време, много родители на деца в други училища вече са реагирали и негативно на идеята.
Привържениците на идеята пък се мотивираха, че инвестицията за топлата връзка ще бъде изцяло на училището и няма нищо нередно в изграждането й, след като учебното заведение може да си я позволи.

За изграждането на топлата връзка между СОУ „Иван Вазов" и плувния басейн в Община Плевен има внесен технически инвестиционен проект, който е приет с решение на Експертния съвет по устройство на територията на Общината. За да бъде издадена строителното разрешение, обаче, е нужно и съгласието на Общинския съвет.

Старейшините приеха предложението с 25 гласа „за", 7 гласуваха „против" и 5 "въздържал се".