Д-р Андон Бояджиев представи новата си книга и отбеляза 90-та си годишнина
Д-р Андон Бояджиев представи новата си книга и отбеляза 90-та си годишнина / община Сливен

Д-р Андон Бояджиев, почетен гражданин на Сливен и носител на наградата «Д-р Иван Селимински» представи новата си книга «По стъпалата на житието и творчеството» и отбеляза 90-та си годишнина с приятели и почитатели. Събитието се проведе в зала „Май“ тази вечер.

Кметът на Сливен Стефан Радев изпрати поздравителен адрес до видния сливенски лекар и общественик.

„За поколения сливенци Вие сте един от най-известните лекари в областта на стоматологията. Свое запазено място в краезнанието и в културния живот на града имат трилогията „Будна памет за Сливен“, изложбите на дърворезби и пластики, създадени от Вас през годините. Пожелавам Ви здраве, оптимизъм и сили за реализация на добрите идеи! Като потомък на Чинтуловия род да продължавате уверено да вървите по стъпалата на житието и творчеството!», пише в поздравителния адрес, връчен от зам.-кмета по хуманитарните дейности Пепа Чиликова.

Представянето на книгата на д-р Бояджиев и отбелязването на неговия юбилей е част от майските дни на културата „Сливенски огньове”. Организатори са община Сливен, читалище «Зора – 1860», Зъболекарският съюз и сдружение «Мати Болгария».