Неделното училище към храм „Св. Троица“ временно се мести в зала 1
Неделното училище към храм „Св. Троица“ временно се мести в зала 1 / netinfo

Oбластният управител на Русе доц. д-р Стефко Бурджиев разговаря с Н. В. Пр. Русенски митрополит Наум за възможността децата от Неделното училище към храм „Св. Троица“ да провеждат временно своите часове в Зала 1 на Областна администрация – Русе. За тази цел двамата се съгласиха, че в срок до следващата седмица трябва да бъде уточнен реда за ползване на залата с оглед качествено и ефективно организационно-обезпечаване на занятията. По този повод, Негово високопреосвещенство Наум припомни, че са в ход дейностите по реновиране на помещението към Параклиса на храм „Св. Троица“, където обичайно се провежда неделното училище с децата.

На следващо място, Русенският митрополит запозна доц. Бурджиев с дейностите по изграждането и завършването на църквата „Св. Димитър Басарбовски“. По думите му освещаването на храма ще се състои във времето между 1 и 15 октомври тази година.

 

Засегнат беше и въпросът за състоянието на пътя до храма и предложението за осъществяване на рехабилитационни дейности по него. В тази връзка, доц. Бурджиев се ангажира с провеждането на необходимите разговори с цел придвижване на въпроса до отговорните за реализацията на ремонта лица.