Наджи Шенсой: Пирин вече може да играе за себе си
Наджи Шенсой: Пирин вече може да играе за себе си / Снимка: Стефан Дамянов

Наставникът на „Пирин“ Благоевград Наджи Шенсой определи предстоящия утре мач с „Локомотив“ Пловдив от последния кръг на „А“ групата като изпит.

„Стигнахме много далече. Спасихме се от изпадане, след като в началото на октомври, когато дойдох, имахме само 4 точки и 2 вкарани гола. Сега вече може да играем за себе си и за нашето име. Не мога аз да говоря за морал, да имам претенции към футболистите на „Черно море“ и ние да не спазваме феърплея. Затова и мачът с „Локомотив“ Пловдив за нас е един голям изпит. Искам да завършим сезона с победа. Искам да победя Илиян Илиев. Той е най-успешният треньор тази пролет след мен в българския футбол“, коментира Шенсой.

Косоварят бе категоричен, че има право и на самочувствие и на гордост, след като спаси „Пирин“ от изпадане. Той обаче не пожела да коментира дали ще си тръгне от „Пирин“.

„Първо ще почивам една седмица. Вече се видях с шефовете на клуба. Ще изчакаме да видим какъв ще бъде форматът на новото първенство, какви ще са целите пред отбора и тогава ще решим. Иначе честно да ви кажа аз съм млад пенсионер в Турция, нямам финансови претенции и ми се остава в „Пирин“, откровен бе Шенсой.

Ръководството на отбора ще пусне утре в 15:00 часа в продажба 2500 билета за този двубой. Припомняме, че „Пирин“ е наказан за предстоящия двубой със затваряне на три от секторите на стадион „Христо Ботев“.

Единственият, който със сигурност ще пропусне мача, е титулярният централен защитник Стилян Николов, който е контузен. Заради тази травма той пропусна и срещата с „Монтана“.

Срещата между „Пирин“ и „Локомотив“ Пловдив е утре в 17:00 часа на стадион „Христо Ботев“ в Благоевград.