Ремонтират изпочупените от вандали чешма  и скейтборд площадка в парка на Благоевград
Ремонтират изпочупените от вандали чешма и скейтборд площадка в парка на Благоевград / Снимка: Община Благоевград

Пореден вандалски акт и посегателство върху парк „Даме Груев” в Благоевград. Чешма и една от скейтборд площадките са обектите засегнати от недобросъвестни граждани. Това е поредното посегателство върху общинската собственост, след като под набезите на вандали попадаха арт инсталацията, кашпии и други обекти.

На място бе извършена проверка от заместник-кмета по строителство и сигурност на община Благоевград инж. Янко Янков и специалисти от общинска администрация, заедно с фирмата, отговаряща за изпълнението и поддръжката на обектите в парка. Веднага започнаха и дейности по обновяване на скейтборд площадката, която ще бъде стабилизарана, укрепена и реновирана. Чешмата също ще бъде подновена и ще  бъде по-масивна. В района на парка ще бъдат монтирани камери за видео наблюдение. Продължава издирването на лицето или лицата, причинили щетите и ще бъдат наложени съотвените законови мерки за техния акт.

Общинското ръководство апелира за отговорно отношение към общинската собственост. Призовават се гражданите, които имат информация за нарушители на реда и вандалски прояви да подават сигнали, както на полицейските власти, така и на „горещия“ телефон на Община Благоевград 073/ 88 44 34 от понеделник до петък, в работно време.