Посланикът на Кувейт с кмета на Поморие за съвместни спортни проекти
Посланикът на Кувейт с кмета на Поморие за съвместни спортни проекти / netinfo

Извънредният и пълномощен посланик на държавата Кувейт у нас Негово превъзходителство господин Якуб Ал Атиики бе на официално посещение в Община Поморие днес.
Дипломатът и неговата делегация пристигнаха по покана на кмета Иван Алексиев, като целта на срещата бе да се запознаят лично не само с общинското ръководство, а с града и основните му проекти и приоритети за развитие.
Още с първите си думи Н. Пр. Ал Атиики ясно показа своята воля за съвместна работа по укрепването на отношенията между двете ни страни, като предложи побратимяване между Поморие и Ал-Фарвания - едно от шестте губернаторства на Кувейт.
В рамките на срещата делегатите се запознаха по-детайлно с Поморие, възможностите за развитие и обмяна на опит, които предлага. Впечатлен от уникалните природни богатства, достъпните и модерни условия за отдих, туризъм и лечение, посланикът изрази желание да съдейства за популяризирането на града ни като световна туристическа и СПА дестинация.
Високо впечатление на Н.Пр. Ал Атиики направиха и грижите за спорта в Поморие. „Успехите на всяко едно начинание се обуславят от професионалното управление и отлична администрация", така той коментира постиженията на Общинския ни футболен клуб.