Игри и атракции в Градската градина за Деня на детето
Игри и атракции в Градската градина за Деня на детето / Снимка: Дарик-архив

На 1 юни - Международния ден на детето, Община Шумен, Общинският детски комплекс, Общинският младежки дом и Ученическата спортна школа „Хан Крум" организират за всички шуменски деца голям празник, който ще започне в 10.00 часа в Градската градина с концертна програма.

Весели игри, клубове по интереси, богата музикално-танцова програма и много състезания включва програмата за Деня на детето. „Ръководството на Община Шумен прави всичко възможно шуменските деца да изживеят едно незабравимо, интересно, вълнуващо и запомнящо се детство", казват от местната администрация.

Творческите занимания ще се проведат в центрове по интереси. В алеята на Градската градина малчуганите ще рисуват на асфалт с цветни тебешири. Децата ще могат сами да се включат в сцената на таланта и в приложните ателиета чрез изработка на апликации и аксесоари. Най атрактивни ще бъдат художествената изработка от дърво и бодиарт, "Засади любимо цвете и се грижи за него!" и пресцентър на клуб "Журналист" към ОДК.

Спортните състезания ще бъдат слалом с ролери и велосипеди, крос, дартс, стрийтбол и теглене на кола от татковци. На площадката на СОУ"Сава Доброплодни" ще се проведе футболен турнир за деца от 3 и 4 клас.

И тази година ще има специална томбола, като наградите са много, а голямата награда е велосипед. Имената на печелившите от томболата ще се теглят в 12.30 часа.