След гонка в няколко села хванаха избягали затворници
След гонка в няколко села хванаха избягали затворници / DarikNews.bg, архив

Двама мъже на 25 години, които избягали от затвора в Ловеч, са били задържани след преследване от органите на реда в Търговище. След гонка в няколко села на община Търговище и криене в гориста местност, бегълците били спипани.

Сигналът за избягалите затворници е бил подаден от Областната дирекция на МВР в Ловеч. Бегълците били от търговищкото село Голямо Ново. Единият изтърпявал наказание по влязла в сила присъда за блудство с непълнолетен, а другият - за извършени множество кражби.

След като били обявени за общодържавно издирване, веднага било организирано непрекъснато наблюдение на домовете им в Голямо Ново.

В хода на разследването било установено че избягалите затворници се придвижват с лек автомобил „Форд Ескорт". Първоначално колата била засечена вчера около 02:00 ч. сутринта в близост до село Ломци в община Попово. Затворниците не се подчинили на подадения стоп-сигнал и с бясна скорост се отправили в посока към село Благоево, Разградско.

Заедно с колегите си от Разград, полицаите от Търговище предприели заградителни мерки. По време на преследването Фордът със затворниците напуснал пътното платно и спрял в нива, а двамата бегълци успели да се укрият в гориста местност.

Въпреки предприетите мерки за засилено полицейско присъствие в населените места, където е можело да отидат издирваните, те били засечени едва в късния следобед в село Миладиновци, където полицаите успели да им сложат белезниците.

Установено е още, че по време на бягството си двамата затворници са извършили множество кражби на гориво, акумулатори и други вещи от различни моторни превозни средства, паркирани в различни населени места в общините Търговище, Попово и Преслав.

Случаят е докладван в Районна прокуратура - Търговище. По-късно днес двамата ще бъдат конвоирани до затвора в Ловеч.