Безплатните курсове по танци и компютърна грамотност за възрастни организират от СГЕРБ – В. Търново
Безплатните курсове по танци и компютърна грамотност за възрастни организират от СГЕРБ – В. Търново / DarikNews.bg, архив

Поради огромния интерес, от Старейшини ГЕРБ – Велико Търново разширяват инициативата си „Танцувай за здраве“, която се осъществява в старата столица вече четвърта година. Начинанието е насочено към хората на възраст над 55 години. Те имат възможността да се включат в безплатни курсове по български народни танци. Заниманията вече увлякоха десетки, а някои от най-ентусиазираните великотърновци не са преставали да танцуват още от началото на кампанията.

Нова група от начинаещи танцьори се набира в момента, обяви областният клубен ръководител на старейшините д-р Петя Илиева, чието убеждение е, че активността е изключителен фактор за качеството на живот на възрастните хора. „Желаещите да се присъединят към новия курс могат да заявят това, обаждайки се лично на ръководителката г-жа Воденичарова, на тел. 0888 67 93 65“, информира д-р Петя Илиева.

За пореден път великотърновските старейшини обявяват и безплатен курс по начална компютърна грамотност, съобщи още д-р Илиева. В продължение на 30 учебни часа възрастни хора ще имат възможността да получат базови умения за работа с компютър, интернет и социални мрежи. Това също е от голямо значение за активния начин на живот на възрастните хора, споделя д-р Петя Илиева.

Желаещите да се възползват от тази възможност могат да се свържат с преподавателката инж. Енева на тел. 08784 79 333. Вече няколко пъти през последните години от СГЕРБ – Велико Търново проведоха подобни компютърни обучения за възрастни и за хора с увреждания.

Няколко успешни модула от безвъзмездното обучение по английски език за лица над 55 години са сред другите инициативи на великотърновските старейшини, насочени към подобряване качеството на живот на възрастните.