Случайната смърт на един анархист на сливенска сцена
Случайната смърт на един анархист на сливенска сцена / Драматичен театър Сливен

„Случайната смърт на един анархист" от нобеловия лауреат Дарио Фо ще гледа Сливен тази вечер в драматичния театър „Стефан Киров".

За реализацията на днешната постановка, театърът се въоръжи с бляскав екип от гости в лицето на актьорите Камен Воденичаров и Георги Спасов, които, заедно с младите лица на сливенската трупа Августин Демерджиев, Димитър Марков и Вяра Начева, се канят да премерят достойно сили с яркия спомен на сливенската публика отпреди 30 години, когато Ивало Христов в ролята на Лудия взривяваше залата от аплодисменти. Обещанието за едно забавно представление с любопитен код е на режисьора Иван Панев, който прави четвърти спектакъл на сливенска сцена.

Георги Спасов, който днес играе Лудия в спектакъла, очакваме да изненада публиката с многобройни комични импровизации и мъдри послания. Камен Воденичаров ще видим в ролята на полицейски началник, който търси извършителите на едно убийство в хаоса от мапилупации и лъжи за прикриване на истината. „Моят герой трябва да бъде хем чувствителен, хем строг, хем тъп, хем забавен - аз до момента такава роля не съм играл", признава звездата от малкия екран.

Младите актьори от сливенската трупа Августин Демерджиев и Димитър Марков са в ролите на комисарите Калабрезе и Бертозо, защото става въпрос за тероризъм в Италия, който твърде много напомня за тероризма днес в света. Както хаотичните действия на тогавашната италианска полиция напомнят действията на Европейския съюз и Интерпол сега. Актрисата Вяра Начева е разследваща журналистка, която, потопена в бъркотията, знае всичко, но не разбира нищо.

Сценограф на представлението е носителят на „Аскеер" Вячеслав Парапанов. Забележителният драматург, актьор и режисьор Дарио Фо представя отношенията между малкия човек и властта не от трагичната, а от комичната им страна. И казва най-сериозното през смеха. Спектакълът иска да накара зрителя сам да потърси Истината. Изборът на всеки може да е различен.

Спектакълът е с начален час 19 часа.