Благотворителна инициатива в подкрепа на деца от приемни семейства
Благотворителна инициатива в подкрепа на деца от приемни семейства / Община Видин

Заместник областният управител Албена Георгиева бе домакин на благотворителна инициатива в подкрепа на деца от приемни семейства, която се проведе днес в заседателната зала на Областна администрация - Видин. Боян Александров, съвместно с фондация „Надежда и домове за децата" - клон България, зарадва с лаптопи четири момичета на възраст от 10 до 17 години, отглеждани в приемни семейства във Видин, Белоградчик, Кула и Димово. Младият дарител е осигурил новата компютърна техника с подкрепата на компания в САЩ, в която работи като софтуерен инженер.

Всяка година фирмата провежда конкурс за благотворителни каузи, които финансира. Александров е спечелил конкурса с идеята си да дари компютри на деца в приемни семейства от Северозападна България. „Моята идея е да им дам едно много важно средство, което ще им помогне да успеят в живота. Бях много щастлив, когато за пръв път имах компютър. Можех да се свързвам по интернет с другите хора, с целия свят, да имам достъп до нови знания, материали, да мога да създавам.

Благотворителна инициатива в подкрепа на деца от приемни семейства
netinfo

Искам сега на вас да предоставя тази радост и вие сами да се обучавате и може би ще се мотивирате да помагате на другите, както сега помагам на вас", обърна се към децата младият дарител. На срещата с децата и приемните родители присъстваха програмният координатор на фондация „Надежда и домове за децата" Калина Аспарухова, регионалният представител за областта Елица Иванова, директорът на дирекция „Хуманитарни дейности" в община Видин Емилия Николова, социални работници и журналисти.

Цялото дарение включва общо 30 лаптопа.  Част от тях бяха дарени днес и във Враца, и Монтана, то където е и бащата на Боян.