Времето на 27 май: Повече слънце, на места са възможни кратки превалявания
Времето на 27 май: Повече слънце, на места са възможни кратки превалявания / БГНЕС, архив

 

Прогноза за времето за 27 май, петък

През нощта все още на отделни места в Източна България ще има слаби превалявания. Над останалата част от страната облачността ще намалее, на места до ясно. Утре ще преобладава слънчево време. По-значителни увеличения на облачността ще има над Източна България, а след обяд и над планинските райони и там на места ще превали и прегърми. Северозападният вятър ще отслабне още и в повечето райони вече ще е слаб. Повишението на температурите ще продължи и максималните ще бъдат между 20° и 25°.

Атмосферното налягане още малко ще се повиши и ще бъде близко до средното за май.

Над планините ще преобладава слънчево време с временни увеличения на облачността, по-значителни след пладне, когато на места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици. Ще духа до умерен, а по билата и силен северен вятър. Максимална температура на височина 1200 метра около 15°, на 2000 метра - около 7°.

Над Черноморието облачността ще е значителна, в следобедните часове купеста и купесто-дъждовна. На места ще превали и прегърми. Ще духа слаб до умерен вятър от север-северозапад. Максимални температури на въздуха: 19°-22°. Температурата на морската вода е 17°-18°. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

Подробна информация за времето днес и прогнозата за десет дни напред на Sinoptik.bg