Избират председател на Общински съвет Кюстендил
Избират председател на Общински съвет Кюстендил / Дима Кирилова,Дарик радио

Спортен комплекс „Осогово"Кюстендил да бъде захранен с гореща минерална вода и да се ремонтира и възстанови сауната там , това предложение ще разгледа Общински съвет Кюстендил. Докладната е на съветника от АБВ Валери Райчев. Идеята е да се използва горещата вода от водопровода за Парк хотел Кюстендил ,информира председателят на Общинския съвет - Кюстендил Иван Андонов.
Общинските съветници ще избират председател за следващите шест месеца. Това е първа точка в дневния ред от заседанието на 2 юни, за когато е насрочено заседание на местния парламент. Съгласно действащият правилник, процедурата по избор на председател се провежда на всеки шест месеца, гласуването е тайно.
Предстои обсъждане на изпълнението на бюджета и сметките за средствата от Европейския съюз. „Самата процедура се провежда съгласно Наредбата за условията и реда за съставяне на тригодишната бюджетна прогноза за местните дейности и за съставяне, обсъждане, приемане, изпълнение и отчитане на общинския бюджет на община Кюстендил. По правило това трябва да стане в първото полугодие на годината", каза Иван Андонов.