Мира Енева стана носител на наградата Наследници на Райко Цончев“
Мира Енева стана носител на наградата Наследници на Райко Цончев“ / ЧПГТП „Райко Цончев“ - Добрич

Отличникът на випуск 2016 на гимназия "Райко Цончев" Мира Енева стана носител на наградата "Наследници на Райко Цончев", съобщават от добричкото учебното заведение. Тя получи плакет за отличие и парична стипендия от 1000 лева.

Наградата е инициирана от правнука на добруджанския благодетел, Боян Цончев, който понастоящем ръководи собствен бизнес във Великобритания. Тя се връчва за трета поредна година, откакто гимназията установи връзка с наследника на своя патрон.

Мира Енева стана носител на наградата Наследници на Райко Цончев
netinfo

"Тъй като една от най-изявените добродетели на Райко Цончев е благотворителността, принципите, които ни водеха при избора на носител на наградата бяха освен отличие в училище, той да е и участник в благотворителни проекти и мероприятия на гимназията. А извън училищните живот и дейност, Мира е изявен спортист в младежкия волейболен отбор на "Добруджа". И както се случва при повечето спортисти, отборният спорт допълнително е изградил у младото момиче характер на отговорност и съпричастност към другите", споделят от Частната профилирана гимназия по туризъм и предприемачество.