Над 8000 подписа за „Дом за Пловдивската опера“, довечера - обществено обсъждане
Над 8000 подписа за „Дом за Пловдивската опера“, довечера - обществено обсъждане / mediacafe.bg

Над 8 000 подписа са събрани в гражданската инициатива „Дом за Пловдивската опера”. До 3-ти юни пловдивчани и гостите на града ще могат да се включат в тази кампания. Инициативният комитет организира обществено обсъждане по темата, на което ще бъде даден отчет на свършеното до момента. То ще започне в 18.00 часа в зала Съединение“ на Регионалния историческия музей-Пловдив на площад „Съединение“ 1.

Ще бъдат споделени информация за подписката и опитът от оперни сгради в други държави, ще бъдат обсъдени възможните локации за изграждането на Дома. Един от инициаторите на „Дом за пловдивската опера“ – бизнесменът Любозар Фратев, призова всички, които са заинтересовани по темата, да присъстват на обсъждането довечера. Те ще могат да дават своите предложения и идеи. Слез 3-ти юни подписката ще бъде внесена в Общински съвет – Пловдив.

Гражданите могат да се подписват в Дома на културата „Борис Христов”, Концертна зала, Билетния център на Главната улица, както и на други места, указани във фейсбук-страницата на инициативата „Дом за Пловдивската опера”. Подписи ще се събират и по време на общественото обсъждане.