От ЕНЕРГО-ПРО не били в нарушение на Закона за защита на конкуренцията
От ЕНЕРГО-ПРО не били в нарушение на Закона за защита на конкуренцията / Dariknews.bg, архив

Към настоящия момент ЕНЕРГО-ПРО Мрежи не е уведомено официално за предявеното от КЗК твърдение за нарушение по чл. 21 от ЗЗК, изразяващо се в злоупотреба с господстващо положение, нито е получило определение на КЗК за повдигане на обвинение.

След като експертите се запознаят с конкретните твърдения на КЗК, компанията ще представи своите възражения в регламентирания за това срок.

Това се казва в официалната позиция на дружеството, разпространена до медиите.

Дружеството не е нарушило Закона за защита на конкуренцията. В своите действия ЕНЕРГО-ПРО Мрежи винаги е следвало изискванията на българското законодателство, което регламентира правилата за присъединяване на производители на електрическа енергия към електроразпределителната мрежа, се твърди още в съобщението.

Година и четири месеца баща, който сам отглежда детето си, е оставен без ток от ЕНЕРГО-ПРО

Според написаното, фотоволтаичната електроцентрала „Орлова могила" е поставена под напрежение още през 2012 г. при спазване на нормативните изисквания, като в продължение на години произвежда и продава електричество.

Случаят вече беше разглеждан веднъж от КЗК, след което през 2014 г. Върховният Административен Съд отмени решението на КЗК за установяване на нарушение като незаконосъобразно.