Оставиха в ареста мъж за причиняване на средна телесна повреда
Оставиха в ареста мъж за причиняване на средна телесна повреда / DarikNews.bg, архив

По искане на Районна прокуратура - Стара Загора съдът взе постоянна мярка „задържане под стража" спрямо Антон Г., на 25 г. от гр. Стара Загора, привлечен като обвиняем по досъдебно производство за причиняване на средна телесна повреда - престъпление по чл.129 ал.2 във връзка с ал.1 от Наказателния кодекс.

В хода на образуваното срещу Антон Г. досъдебно производство е установено, че на 21 май 2016 г. в гр. Стара Загора, около 21.30 часа, при битов скандал той намушкал с нож в областта на гърдите 32-годишен мъж. Пострадалият бил транспортиран в УМБАЛ - Стара Загора в тежко състояние, по спешност е извършена гръдна операция и към момента е в критично състояние.

В хода на разследването под ръководството на Районна прокуратура - Стара Загора се установява, че Антон Г. е извършил деянието. Същият не е криминално проявен и до момента не е осъждан.

Районен съд - Стара Загора е преценил, че от събраните по делото доказателства може да се направи обосновано предположение, че Антон Г. е извършил престъплението, за което е привлечен като обвиняем и съществува реална опасност да се укрие или да извърши друго престъпление.

Взетата спрямо Антон Г. мярка за неотклонение "задържане под стража" може да се обжалва и протестира пред Окръжен съд-Стара Загора.