Санират три жилищни блока в Болярово
Санират три жилищни блока в Болярово / община Болярово

Започва саниране на три жилищни блока в Болярово.

На 17 май бяха сключени договори с фирмите, избрани чрез обществена поръчка с предмет „Избор на изпълнител за извършване на проектиране и изпълнение на строителство във връзка с изпълнението на Националната програма за енергийна ефективност на многофамилни жилищни сгради на територията на община Болярово".

Жилищните блокове са на улица „Граничарска" №1, ул. „Девети септември" №35 .

На 16 май 2016 година бе сключен договор с фирмата, спечелила процедура по обществена поръчка с предмет „Изготвяне на оценка на съответствието на инвестиционни проекти и осъществяване на инвеститорски контрол във връзка с изпълнението на националната програма за енергийна ефективност на многофамилни жилищни сгради на територията на община Болярово".

Кметът на общината Христо Христов е издал заповед, с която са определени поименно специалистите, които ще отговарят за надзора по санирането на жилищните сгради.

аместник-кметът Нина Терзиева призова за по-координирана и успешна съвместна работа, защото такава дейност не е извършвана до момента на територията на общината, а крайният срок за предаване в експлоатация е през октомври.