Обвиненият за убийството на майка си в с. Сеноклас остава в ареста
Обвиненият за убийството на майка си в с. Сеноклас остава в ареста / Дарик радио-Хасково

Арестуваният за убийството на 88-годишната си майка в маджаровското село Сеноклас Веселин Стайков остава в ареста, реши днес Хасковският окръжен съд, като му наложи най-тежката мярка за неотклонение. За нея пледира и обвинението.

Това не е вярно, искам вкъщи, каза в залата 59-годишният мъж. Според разследващите Веселин, който живее в Хасково, отишъл на 19 май в дома на майка си Гина и започнал да я бие жестоко. Една от версиите е, че причина за агресията му била, че иска да му препише имот.

Обвиненият за убийството на майка си в с Сеноклас остава в ареста
netinfo

Ден след случката Веселин играел карти със съсед в Сеноклас и подхвърлил, че майка му е изчезнала. Комшията подал сигнал в полицията. Пристигналата оперативна група от Харманли открила трупа на старицата на около 100 метра от къщата й. Тялото на възрастната жена, която била трудно подвижна, било натъпкано в конопен чувал. След аутопсията станало ясно, че тя е със счупен череп, тежка травма на гърба и прекъснат гръбнак.

 

От прокуратурата смятат, че срещу Стайков са събрани достатъчно доказателства, които го уличават в убийството на неговата майка. По лицето и ръцете му личаха множество следи, които според разследващите е получил, докато криел трупа в къпиновите храсти. Пред полицаите Веселин се държал неадекватно и им говорел, че често край къщата на майка му се навъртали странни червени хора със светещи очи. От прокуратурата обаче посочват, че Веселин никога не е лежал в психиатрия и не е имало проблеми с психиката. Преглеждан е от невролог, който установил депресивно състояние и му предписал хапчета, твърди обвинението.