Бургас изпрати абитуриентите
Бургас изпрати абитуриентите / netinfo

Феерия, усмивки, звук на клаксони и смях изпълниха централните бургаски улици вчера следобед, когато над 2000 абитуриенти се събраха преди да потеглят за най-вълнуващата нощ на баловете.
Тази година се отчитат по-малко пътувания зад граница в чест на завършването и по стара бургаска традиция зрелостниците избраха да празнуват завършването си в Слънчев бряг.
Въпреки очакванията обединяването на дните за изпращане на абитуриентите да създаде сериозни задръствания и проблеми по пътищата, организацията на Община Бургас и полиция се оказа перфектна.
Затварянето на няколко отсечки от основните пътни артерии не усложни, а напротив облекчи трафика към курортния комплекс.
Голяма част от красивите млади хора вече са се ориентирали към чужбина за продължаване на своето образование. Най-предпочитани са висши учебни заведения във Великобритания, Белгия, Холандия, Дания.
Много от абитуриентите на елитната Немска гимназия в Бургас естествено са се насочили към престижните университети в Германия. Сред тях е и Магдалена Иванова, дъщеря на говорителя на Административен и Апелативен съд и журналист от Дарик Бургас - Росица Амелева.

Бургас изпрати абитуриентите
netinfo