Избраха изпълнителен директор на сдружението Европейска младежка столица
Избраха изпълнителен директор на сдружението Европейска младежка столица / снимка: live.varna.bg

За изпълнителен директор на Варна - Европейска младежка столица 2017 е определен Мирчо Стойков Христов. Той е избран след провеждане на конкурс и интервю от експертна комисия, съставена от представители на Община Варна и УС на Сдружение „Варна - Европейска младежка столица".

Мирчо Христов работи активно в сферата на младежките дейности от 2009 година. Бакалавър е по икономика, с магистърска степен „Управление на международни бизнес проекти". Участвал е в работните групи „Образование" и „Младежка заетост" на Европейския младежки форум, който е позициониран в Брюксел. Работи в тясно сътрудничество с Европейската комисия и Съвета на Европа.

Участва в интернационални тренинги за организиране и подпомагане на международни младежки обмени. От 2010 г. е ментор на чуждестранни доброволци в България по програма на Европейската доброволческа служба.

Работи активно в планирането, организирането и изпълнението на над 40 младежки инициативи, обучения, кръгли маси и семинари. Член е на УС на Национален младежки форум - България, който е най-голямото формално обединение на младежки организации в страната, с мандат през 2013, 2014 и 2015 г.

Избраха изпълнителен директор на сдружението "Европейска младежка столица"
netinfo


Мирчо Христов е член на екипа, който разработва кандидатурата на Варна за Европейска младежка столица.

От август 2015 г. е управител на Международен младежки център за работа с деца и младежи в риск в Община Стара Загора.