Спасов подписа за година с „Морето”, чака нови 8 и иска повече агресия
Спасов подписа за година с „Морето”, чака нови 8 и иска повече агресия / Добри Атанасов

Никола Спасов ще води отбора на „Черно море и през следващия сезон, след като подписа договор с клуба за още година. Това разки той на пресконференция днес, на която говори за подготовката, селекцията и целите пред отбора в новото първенство.

„Първо да ви кажа, че подписах договор. Това е най-важното и за мен и за отбора. Договорът ми е за една година”, заяви Никола Спасов пред журналистите.

„Освободените футболисти са много тази година. С оглед на колебливото ни представяне в първенството, искам да направя един отбор, който да изглежда по друг начин през новото първенство. Искам отборът да е по-постоянен. Да не редуваме силен-слаб мач. Искам да сме по-агресивни, да играем атакуващо, да вкарваме повече голове и да получаваме по-малко.  Ще привлечем доста нови футболисти. До началото на подготовката трябва да имам 8 нови.  По-опитните играчи ги запазихме в отбора. Надявам се новопривлечените да са по-добри, за да можем да изглеждаме по по-различен начин”, каза още Спасов

С напускането на Вълчанов и Кулибали бройката на футболистите, с които „Черно море се раздели, набъбна на 10.

Вече е стартирала новата селекция. Засега има само уговорки с определени играчи. До една седмица ще започнат да се подписват договори. Засега има предварителни уговорки с четирима играчи. Ще бъдат привлечени и чужденци и българи. Ще се търсят играчи на всички постове. Задължително ще бъдат привлечени крайни бранители и полузащитници. Треньорът ще се спре на бройката 20 полеви играчи плюс вратари, на които ще разчита през новия сезон.

 

„Черно море” се събира за подготовка на 13-и юни. До седмица окончателно ще стане ясно дали тя ще протече изцяло във Варна. Със сигурност няма да има лагер в чужбина. Спасов възнамерява отборът да изиграе поне 7 контроли, тъй като на практика ще бъде нов.

По отношение целите пред тима Никола Спасов заяви: „Винаги си поставяме някакви цели. Сега те са да сме в първата шестица при всички положения. Предполагам и форматът на групата ще е по-широк. Мога да поставя някакви по-високи цели от 6-о място, едва след като селекцията стане факт.”