Над 20 млн. лв. инвестирани във ВМЗ Сопот,  предприятието обезпечено до края на 2018-та
Над 20 млн. лв. инвестирани във ВМЗ Сопот, предприятието обезпечено до края на 2018-та / dariknews.bg/архив
Над 20 милиона лева са инвестирани във ВМЗ Сопот от началото на годината, бъдещето на предприятието обезпечено до края на 2018-та година
87164
Над 20 милиона лева са инвестирани във ВМЗ Сопот от началото на годината, бъдещето на предприятието обезпечено до края на 2018-та година
  • Над 20 милиона лева са инвестирани във ВМЗ Сопот от началото на годината, бъдещето на предприятието обезпечено до края на 2018-та година

ВМЗ Сопот посреща 80-годишния си юбилей в изключитело добро финансово състояние – с изплатени стари задължения на стойност 23 милиона лева и с още над 20 милиона, инвестирани в ново оборудване, ремонт на производствените цехове и подобряване условията на труд. Това заяви в ефира на Дарик изпълнителният директорът на държавната военна фабрика Иван Гецов в навечерието на кръглата годишнина.

Качествена продукция в големи обеми и пълна удовлетвореност на повишавашия се брой клиенти на предприятието, отчете още той.

По думите на Гецов, към момента фирмата е със сключени договори за поръчки до края на 2018-та година, което напълно обезпечава дотогава работата на близо 4000-те служители на предприятието.

За осигуряване сигурността на работещите е стартирало поетапното изграждане на периметрова охранителна система, която ще обхваща всеки един от стратегическите обекти на завода. Информацията ще бъде подавана от мониторингов център и ще може много точно да определи локацията на евентуално неправомерно проникване или нарушение по цялата територия на завода, съобщи още директорът на ВМЗ Сопот.

„С въвеждането на цялостната експлоатация на системата можем да кажем, че слагаме край на инцидентите в предприятието“, коментира той.

Цялото интервю с Иван Гецов чуйте в прикачения звуков файл.