Полицията издирва шофьор, блъснал дете и избягал
Полицията издирва шофьор, блъснал дете и избягал / DarikNews.bg, Архив

Водач и автомобил, причинили инцидент, са в процес на издирване, съобщават от полицията. В 23 ч. на 22 май, в районното управление на полицията в Хасково се явил 43-годишен мъж, който заявил, че 20 минути по-рано на улица „Чая” в града, на тротоара, 13-годишният му син е бил ударен от неизвестно МПС, вследствие на което детето дърпайки се назад, ударило дясното си рамо във външно климатично тяло на къщата. Детето е било прегледано в ЦСМП-Хасково и освободено за домашно лечение, без опасност за живота, с одраскване на дясното рамо. От проведените беседи със свидетели за момента е установено, че колата е „Мерцедес”, млечносив на цвят. Работата по издирване на автомобила продължава.

Неправоспособен водач е причинил ПТП с пешеходка в село Маслиново.  Инцидентът станал до хранителния магазин в селото, като шофиран от непълнолетен 16-годишен младеж лек автомобил „Опел”, при маневра на заден ход, ударил преминаващата зад колата 35-годишна жена и напуснал местопроизшествието. От удара тя е с натъртване в областта на дясната ръка. Прегледана е в спешното отделение на МБАЛ-Хасково и освободена за домашно лечение, без опасност за живота.

При пътен инцидент е пострадал и 27-годишен хасковлия. Той взел мотопед „Ямаха” с оставен ключ от гараж на улица „Тимок” в Хасково без разрешението на собственика му. След като го подкарал, паднал от него. От удара е с комоцио, разкъсно-контузна рана в областта на мандибулата, без опасност за живота. Оставен е за наблюдение в неврохирургия.

16-годишен пътник  е пострадал леко в инцидент с мотоциклет, управляван от неправоспособен 17-годишен свиленградчанин. На кръстовището между улиците „Благоев” и „В. Левски” в Свиленград, 28-годишна с лек автомобил „Опел” не спряла на знак „Стоп” и отнела предимството на мотоциклет „Хонда”, вследствие на което са се сблъскали. От удара с порезна рана под брадата и охлузвания по десния крак е возещият се на мотоциклета младеж. Прегледан и освободен за домашно лечение. Съставени са актове.

ПТП с материални щети е причинил пиян шофьор. В 2,50 часа на улица „Ком” в Хасково 34-годишният мъж управлявал лек автомобил БМВ с несъобразена скорост и след употреба на 1,76 промила алкохол. Той се блъснал в паркираните на улицата 3 автомобила. Задържан е до 24 часа по образуваното бързо производство, информират от областна дирекция „Полиция”.