Американски ядрен учен измами рускиня с 4,5 млн. рубли
Американски ядрен учен измами рускиня с 4,5 млн. рубли / ThinkStock/Getty Images

Жителка на Камчатка превела над 4,5 млн. рубли на мъж, който се представял за учен от Европейския център за ядрени изследвания ЦЕРН, съобщава местното управление на руското МВР.

"Към полицията се обърна 50-годишна жителка на Петропавловск Камчатски. Според нея, в началото на февруари се запознава в социална мрежа с мъж на нейната възраст, гражданин на САЩ. Той споделил, че работи по таен проект в ЦЕРН на остров Аруба. По време на тримесечното им общуване той с измама и злоупотреба с доверието на жертвата измъкнал от нея общо повече от 4,5 млн. рубли", се посочва в съобщението.

Според полицията, жената изтеглила банков кредит и продала апартамента си. Тя била убедена, че мъжът ще се ожени за нея и ще дойде да живее в Петропавловск Камчатски.

"Жертвата на измамата чакала на откритата от нея сметка в американска банка (за откриването на която тя първоначално внесла 25 000 долара), възлюбеният й ще преведе 1,5 млн. долара, които, по силата на договора, й дължал "съпругът" от ЦЕРН.

С тези пари тя смятала да закупи по-голямо жилище, в което тя и грижовният баща на две момчета тийнейджъри да живеят", се посочва в съобщението.

Източник: БТА