Обходът на Габрово е сред малкото неизпълнени в срок проекти по ОП „Транспорт“
Обходът на Габрово е сред малкото неизпълнени в срок проекти по ОП „Транспорт“ / 100 вести

Вестник "100 вести" съобщава днес, че:

Обходът на Габрово е сред малкото неизпълнени в срок проекти по ОП „Транспорт“ през периода 2007-2013 година. Информацията не е нова, но тя беше официално потвърдена на проведеното преди дни заседание на Комитета по наблюдение на оперативната програма за първия и втория програмен период 2014-2020 г., която вече е ОП „Транспорт и транспортна инфраструктура“.

Анализът на изпълнението на програмата за периода 2007-2013 г., представен от инж. Галина Василева, зам.-ръководител на Управляващия орган на ОП „Транспорт“, сочи, че изпълнението на програмата е 97%. С европейски средства са били финансирани общо 118 проекта, 11 от които големи инфраструктурни проекти, на обща стойност над 1 911 млн. евро.

Актрисата Мая Бежанска и актьорът Стелиан Радев спечелиха наградите за най-добра женска и най-добра мъжка роля на шестия Международен фестивал на спектаклите за един актьор BGMOT, който се проведе от 17 до 20 май в Габрово, съобщава вестник "100 вести" днес.

Изданието предлага голямо интервю с Ивелина Елмазова, организатор на фестивала "Семе българско". За три години той се е превърнал в кауза, споделя тя.