Младите социалисти подариха българска поезия на великотърновци
Младите социалисти подариха българска поезия на великотърновци / снимка: Пресцентър- БСП

С патриотична инициатива излязоха членовете на Младежкото обединение на БСП - Велико Търново в Деня на българската просвета и култура и на славянската писменост 24 май. Младите социалисти раздаваха свитъци с българска поезия на великотърновци.

„Надяваме се чрез избраните от нас стихове да докоснем сърцата на нашите съграждани и да почетем нашия свещен, чист и красив български език. Подбрахме произведения на Иван Вазов, Веса Паспалеева, Стоян Михайловски, Марин Тачков, Ран Босилек, Калина Малина, Младен Исаев, Константин Величков, Никола Фурнаджиев и др., които раздадохме днес“, каза Красин Каракоцев от Младежкото обединение и член на Изпълнителното бюро на БСП-Велико Търново.

„24 май е денят, в който всеки българин може да каже, че е горд потомък на нация, заемаща своето място в историята на Европа. С нашата инициатива искаме да покажем, че нашият език е носител на достойнство, традиция и духовност, които са укрепили нацията ни през вековете“, каза Валерия Дончева, председател на Младежкото обединение на БСП.