В Левски наградиха над 100 ученика в Деня на славянската писменост и българската просвета и култура
В Левски наградиха над 100 ученика в Деня на славянската писменост и българската просвета и култура / obshtina.levski

"24 май е символ на достойнство и духовност!...Щом словото е силно, духът ни е буден! Словото е началото на светлината - за да бъде ден! Начало на разума - за да бъде Човекът! Начало на творчеството и мъдростта - за да бъде kултурата и pросветата", каза в празничния ден кметът на община Левски Любка Александрова в приветствието си към учители и ученици, дейци на просветата и културата.

Химнът „Върви, народе възродени" изправи всички на крака днес в салона на НЧ „Г.Парцалев-1901", прозвучал в началото на Тържествения концерт .

За постижения на регионални и национални конкурси, олимпиади, фестивали и първенства във всички области - образование, наука, култура и спорт, Община Левски награди с грамота за отлични постижения над 100 ученика от общообразователните и професионални училищата в общината.

Петя Чолакова - гл.експерт „Образование, култура и спорт"поздрави всички за празника и обяви отличените. Грамотите връчиха кмета на общината, Любка Александрова и зам.кмета Кольо Домеников.

В празничния концерт за Деня на славянската писменост и на българската просвета и култура участваха възпитаници на СОУ „Крум Попов", ОУ „Максим Горки" НУ „Христо Ботев" гр.Левски и Обединена школа по изкуствата „Добри Христов" при НЧ „Георги Парцалев".