Популярният фотограф Марко Бартолини гостува в Пазарджик
Популярният фотограф Марко Бартолини гостува в Пазарджик / netinfo

Днес е официалното откриване на изложбата "Репортажи от четири континента в търсене на емоции” на Фотоалеята в Парк Острова. Чрез нея популярният италиански фотограф Марко Бартолини споделя своята философия: "Невидим наблюдател" - да виждаш важните факти в нещата около теб, без да им влияеш или да манипулираш волно или неволно сцената. Това е целта на фотографията ми, да отразиш реалността с надеждата зрителят да преживее емоцията, която аз съм усетил".

А как практически да улавят тези факти, любители на обектива ще разберат на двудневния уъркшоп - 28 и 29 май, ръководен от световно известния си колега.

Той е роден живее в Тоскана, Италия. Започва да снима в средата на 80-те години, а през 2012 се присъединява към фотографската асоциация F. Mochi of Montevarchi (Италия).
Фотографския жанр, който предпочита, е репортаж. Това му позволява да съвместява двете най-големи страсти в живота си - фотографията и пътуванията.
През 2013 г. започва да участва във фотографски конкурси, в които до момента е спечелил над 300 награди в 46 различни страни по света. През 2014 е най-награждаваният италианец в Италия и по света, събирайки над 200 награди, в това число отличия на италианската национална асоциация и FIAP.
Участва в национални и международни изложби. Получава награди и признания в много части на света. В последно време е ангажиран с преподаване на фотография.